AI ready webinárium VOL 2

AI ready webinárium VOL 2 – Információbiztonság az AI korában – Visszatekintés

Egy valóságos információ cunami, amit kaphattunk az AI Ready webináriumunk 2. alkalmán április 25-én.
Köszönjük, hogy jelentkeztetek és ilyen sokan velünk tartottatok és a hosszú idő ellenére velünk is maradtatok végig! Kétség kívül, rengeteg hasznos és érdekes információt hallottunk előadóinktól.

Nézzük miről is volt szó pontosan az AI Ready webinárium második alkalmán!

Az adat érték, de félték

Első előadás alkalmával Varga Gábort (Független, Mesterséges intelligencia és innovációs tanácsadó) hallgathattuk meg „Az adat érték, de félték” című előadásával.
„A GDPR elsősorban károk és veszteségek forrásaként láttatta az adatainkat, egy új szabályozási hullám azonban értékteremtő tényezőként is tekint rájuk a mesterséges intelligencia értékláncában. Akárcsak az öntözővizet, az adatokat is alkalmas csatornarendszerrel lehet eljuttatni az ökoszisztéma résztvevőihez, akik a gazdasági hasznot ki tudják termelni belőlük. Egy hármas fogalmi rendszer segít abban, hogy közben semmi fontosat ne tévesszünk szem elől: Governance, Risk and Compliance, vagyis kormányzás/irányítás, kockázatkezelés és szabályozói megfelelés. Jogi és műszaki jellegű intézkedések közös rendszere képes csak mederben tartani az adatokat, hiszen gátak híján legalább annyi kárt okozhatnának, mint amennyi hasznot hoznak.”

Biztonság mindenkinek a kiber veszélyforrásokkal szemben a Microsoft Security megoldásaival

Ezt követően Szabó Péter (Managing Director, Microsoft„Biztonság mindenkinek a kiber veszélyforrásokkal szemben a Microsoft Security megoldásaival” témakörbe engedett betekintést. „A kiberbiztonság még sohasem volt ennyire kritikus és a támadások által okozott veszteségek mértéke is az eget veri korunkban. Az MI új távlatokat nyit a mindennapjainkban, legyen szó privát vagy üzleti felhasználásról és bár sokszor úgy emlegeti a sajtó, hogy egy “hype”-ról van szó, mégis az látszik, hogy a munkahatékonyságunk masszívan növekszik, és ha jól használjuk, akkor valóban sokkal többre leszünk képesek általa, mint azelőtt. Ezzel párhuzamosan viszont az AI a kibertér adataira irányuló támadások ütemét is felgyorsítja, a mennyiségét pedig többszörözi. Az MI ellen pedig csak MI-vel tudunk hatékonyan védekezni.”

Most akkor szabad vagy nem szabad? Szerzői jogi iránytű az AI világához

Harmadik előadónk Lábody Péter (Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala) előadásának címe: „Most akkor szabad vagy nem szabad? Szerzői jogi iránytű az AI világához”.  „Bár sok kérdés még nyitott, de azért van már néhány válasz a szerzői jog és a mesterséges intelligencia találkozása kapcsán. Az előadás célja, hogy röviden bemutassa az MI tanításával összefüggésben felmerülő szerzői jogi lehetőségeket és arra is válaszokat keressen, hogy mit tehetünk, ha valaki a chat gp-t segítségével írt tanulmányunkat engedély nélkül felhasználja.”

A mesterséges intelligencia adatvédelmének alapjai

Ezt követően Dr. Dzsinich Gergely (Eversheds Suthertland Hungary ) mint, IAPP EU régióra akkreditált adatvédelmi szakértő, info-kommunikációs és bűnügyi szakjogász, a lyoni EMLYON Business School adjunct professora a kiberbiztonság területén, a Pécsi Jogi Kar info-kommunikációs szakjogász képzésének oktatója 16 éve. Betekintést adott a mesterséges intelligencia adatvédelmének alapjaiba annak érdekében, hogy megismerhessük, mire figyeljünk a Mesterséges Intelligencia használatakor és hogyan tudjuk megvédeni adatainkat az új eszközök használatakor.

Az Európai AI Rendelet új szabályai az általános célú AI alkalmazás területén

Végezetül Dr. Necz Dániel, Eversheds Suthertland LLP (Ireland) „Az Európai AI Rendelet új szabályai az általános célú AI alkalmazás területén” című előadása zárta.
Az előadás alkalmával megismerhettük más európai országok hogyan értelmezik az új rendeleteket, milyen gyakorlatokat alkalmaznak.

Nézd meg miről lesz szó a többi alkalmon:

3. Alkalom: 2024. Május 23. AI Ready Webinárium VOL 3. – Az AI projektek megvalósítása. Hogyan legyél AI ready? 

Szeretnéd megtekinteni az előadásokról készült videókat?

Töltsd ki a regisztrációs űrlapot és a hozzáférést a visszaigazoló emailben találod!

Együttműködő partnereink

Microsoft logó
Magyar Projektmenedzsment Szövetség logó
TD SYNNEX logó
Óbudai Egyetem logó
IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. logó
Modern Vállalkozésok Programja logó
Referenciáinkból

Brite-Sol Kft.

Castrum Sec Kft.

Civita Food Kft.

Csiha Elektronikai és Szoftverfejlesztő Kft.

Faguss Kft.

Foltin Globe Kft.

Ho-Ra Kft.

Ipoly Erdő Zrt.

Kiss Épületgépész Kft

Ledfak Kft.

M.L.S. Magyarország Kft.

Meló-Diák Taneszközcentrum Kft.

Metz Connect Hungary Kft.

MRC-Radiológia Kft.

Nett festékház Kft.

Optic World Kft.

Opus Metal's Kft.

Pellio & Ceva Architektor Kft.

Pharmatechszer Kft.

Plusz Építő Kft

Rehab-Észak Kft.

Sanitaria Kft.

Special Effects ltd

Steel Manufacturing Kft.

Szügy Önkormányzat

Tiger Tools Kft.

Tracon Budapest Kft.

TRXCom Kft.

...

ÜGYFÉL
0
MUNKAÁLLOMÁS
0
System 32 Microsoft Solutions Partner Modern Work tanusítvány

Segíthetünk?

Kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy illetékes szakértő, tanácsadó kollégáink választ adhassanak kérdéseidre és segítsenek az eligazodásban.