Hogyan segíti a közös munkát a Microsoft Teams? 

Hogyan segíti a közös munkát a Microsoft Teams? 

A Microsoft Teams értekezlet és csevegés funkcióit, a legtöbb ember már jól ismeri, amiben nagy szerepe volt a padémiának is, ugyanakkor a Microsoft Teams sokkal több, mint egy csevegő alkalmazás. Az alábbiakban megmutatjuk a legfontosabb alapfunkcióit, hogy átfogó képet kaphassunk, milyen sokoldalú is. 

Csevegés – Gyors üzenet váltás Teamsben

Ezt a funkciót a felhasználók már jól ismerik, a jó öreg skype-ot váltotta, azonnali üzenet váltást tesz lehetővé a felhasználók között cégen belül (és ha szervezeti szinten engedélyezett, akkor kívül is). A beszélgetési előzmények nem törlődnek, visszakereshetőek, cseveghetünk egy vagy több kollégával is, sőt megoszthatunk tartalmakat is, amit utána a OneDrive tárhelyünkön a Microsoft Teams csevegési fájlok mappában is megtalálunk. 

Csapatok – Hatékony együttműködés Teamsben

A csapatok az a funkció, aminek köszönheti a Microsoft Teams a nevét, mivel csoporton belüli közösmunkára tervezték. Amikor létrehozunk egy csapatot, akkor a Microsoft 365 szolgáltatáson belül rendelkezésünkre fog állni, minden olyan funkció, amire az adott csapatnak a közös munkához szüksége lehet, ilyen a közös szerkesztés, közös tárhely és számos egyéb Teamsbe integrálható szolgáltatás, mint például a Microsoft Lists vagy a Planner. 

Csatornák – Átlátható információk 

Az egyes csapatokon belül találjuk az úgy nevezett csatornákat, amik azt a célt szolgálják, hogy témák szerint tudjuk terelgetni az információ áramlást. Minden csoporton belül küldött tartalom, csatornánként külön mappába kerül. A böngészőkben található lapfülek segítségével, kitűzhetünk minden fontos alkalmazást, szolgáltatást vagy fájlt, egy fajta gyors elérésként a csatorna fejlécére, megkönnyítve a témához kapcsolódó információk átláthatóságát.

Értekezlet – Közös megbeszélések Teamsben

Hasonlóan a csevegéshez, ezt a funkciót is már jól ismerik a felhasználók.  Nagy előnye, hogy elegendő csak a szervezőnek Teams szolgáltatással rendelkeznie, a többi résztvevőnek nem szükséges sem regisztrálniuk, sem előfizetniük, a meghívóban található linkre kattintva könnyedén csatlakozhatnak akár egy mobiltelefonról is. Értekezletet szervezhetünk az Outlookból, de a Teamsből is, ütemezési segédre kattintva pedig még azt is láthatjuk mikor érnek rá a kollégák, sőt, a Teams automatikusan azt az időpontot kínálja fel, ami a legkorábbi minden résztvevő számára alkalmas időpont, hogy még egyszerűbb legyen a szervezés. 

Fájlok – Közös fájlok és szerkesztés Teamsben

A csatornákon belül a fájlok lapfül alatt megtalálunk minden olyan fájlt, amihez van jogosultságunk és amit valaha is elküldtünk a Teamsben, nem számít, hogy csevegésben vagy egy adott csoporton belül. Ha még így sincs meg a dokumentum, akkor egyszerűen adjuk hozzá a Teamshez az adott felhő alapú tárhelyet, így már ki sem kell lépnünk onnan, ha keresünk valamit. 

További alkalmazások – Integrált megoldások 

Teamsben rendszergazdaként van lehetőségünk további appokat kitűzni az alapértelmezett alkalmazások mellé, de egyéni alkalmazásokat egyszerű felhasználónként a menü soron rögzítés nélkül is van lehetőségünk minden engedélyezett appot használni, például egy PowerBI-t vagy Plannert, ehhez nincs más dolgunk, mint a …-ra kattintanunk. 

Miért jobb a Teams, mint bármi más kommunikációs szolgáltatás? 

Felhasználói oldalról nézve nem kell ezerféle alkalmazást megnyitnunk, mindenhova külön regisztrálnunk, megtalálunk mindent egy helyen. Informatikai oldalról pedig, kevesebb az adminisztráció, ráadásul a Microsoft 365 keretében elérhető biztonsági megoldások érvényesülnek a Teamsben is. A tapasztalat pedig azt mutatja, ha nem biztosítunk csevegési lehetőséget és egyéb funkciókat a felhasználóknak, az nem azt jelenti, hogy nem fogják használni, hanem, hogy kreatívan nem ellenőrizhető harmadik féltől származó alkalmazásokban fog az információ csere megtörténni, mondhatni a cél szentesíti az eszközt. 

Ha érdekelnek további újdonságok technológiai és szabályozási újítások, esetleg már Microsoft 365 bevezetés előtt vagy alatt állsz, tarts velünk következő S32 Café eseményünkön és keress minket bizalommal!

Együttműködő partnereink

Microsoft logó
Magyar Projektmenedzsment Szövetség logó
TD SYNNEX logó
Óbudai Egyetem logó
IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. logó
Modern Vállalkozésok Programja logó
Referenciáinkból

Brite-Sol Kft.

Castrum Sec Kft.

Civita Food Kft.

Csiha Elektronikai és Szoftverfejlesztő Kft.

Faguss Kft.

Foltin Globe Kft.

Ho-Ra Kft.

Ipoly Erdő Zrt.

Kiss Épületgépész Kft

Ledfak Kft.

M.L.S. Magyarország Kft.

Meló-Diák Taneszközcentrum Kft.

Metz Connect Hungary Kft.

MRC-Radiológia Kft.

Nett festékház Kft.

Optic World Kft.

Opus Metal's Kft.

Pellio & Ceva Architektor Kft.

Pharmatechszer Kft.

Plusz Építő Kft

Rehab-Észak Kft.

Sanitaria Kft.

Special Effects ltd

Steel Manufacturing Kft.

Szügy Önkormányzat

Tiger Tools Kft.

Tracon Budapest Kft.

TRXCom Kft.

...

ÜGYFÉL
0
MUNKAÁLLOMÁS
0
System 32 Microsoft Solutions Partner Modern Work tanusítvány

Segíthetünk?

Kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy illetékes szakértő, tanácsadó kollégáink választ adhassanak kérdéseidre és segítsenek az eligazodásban.