digitalizacios verseny

Kis- és középvállalkozások helyzete a digitalizációs versenyben

Hogyan maradhatunk versenyképesek egy olyan világban, ahol az ügyfelek egyre inkább a digitális megoldásokat keresik?

Napjainkban a digitális eszközök rohamosan fejlődnek, minden méretű vállalatot kihívás elé állítva, hogyan tartsanak lépést a technológia fejlődésével és hogyan tudják minél egyszerűbben alkalmazni az új megoldásokat.

Éppen ezért minden esetben első lépésként meg kell határoznunk az átalakulás útját, melynél legnagyobb segítségre a kis- és középvállalkozásoknak (KKV-knak) van szükségük. Itt van szükség egy olyan segítő kézre, amely széles iparági ismeretekkel, valamint az emberi szakértelem kombinációjával rendelkezik.

Az elmúlt években, a világ többi részével együtt, Európa is átélte a COVID-19 pandémiát, amely jelentős hatással volt a digitalizációra is. A személyes kontaktálások csökkenése azt jelentette, hogy szinte mindent digitálisan vagy távolról kellett elvégeznünk. Ahhoz, hogy sikerrel vegyük az új kihívásokat, át kellett alakítanunk a munkavégzés, a kommunikáció és természetesen a vásárlás és értékesítés módját is egyik napról a másikra. A kultúra váltás pozitív hozadékaként a digitalizáció nagyon rövid idő alatt felgyorsult, különösen olyan területeken, mint a távmunka, az e-kereskedelem vagy az automatizáció. Reagálási időtől és megoldástól függően immáron nem csak a nagyvállalatok és a kis- és középvállalkozások között tapasztalhatunk nagy eltéréseket, hanem az egyes területeken belül a kis- és középvállalkozások között is. – Igaz a mondás: Aki kimarad az lemarad.

Ezt támasztja alá az Európai Bizottság álláspontja is, miszerint a nagyvállalatok sokkal inkább digitalizáltak, mint a KKV-k, különösen a felhő használata vagy a közösségi média tekintetében. Ez a hátrány a digitalizáció értékének felismerésével és kihasználásával azonban könnyedén növekedést jelenthet a kis- és középvállalkozások (KKV-k) számára, melyet a pandémia alatt is megtapasztalhattunk.

Számok a digitalizációs valóságról

Bár 2019-ben az európai kisvállalatok 76%-a prioritásként kezelte a digitalizációt, de csak minden második vállalat használt innovatív felhő alapú technológiát a mindennapok során. A COVID-19 okozta változások hatására a rugalmas munka és a home office vált az „új normává”, ugyanakkor nem szabad megfeledkeznünk az IT biztonságról.

Az Európai Unió (EU) milliárdokkal támogatja tagállamait a digitalizációban, pályázatokon és egyéb programokon keresztül, szem előtt tartva a kis- és középvállalkozások versenyképességének fenntartását a digitális megoldások beszerzésének lehetőségével. A legtöbb digitális megoldás nem váltja ki az emberi munkaerőt, segítségével időt és energiát spórolhatunk meg, hogy a felszabaduló erőforrásokat átcsoportosítva a dolgozóknak több szabadsága maradjon a kreativitásra, az innovációra, a megoldások és szolgáltatások fejlesztésére.

Soha nem késő elkezdeni átalakítani egy vállalkozást vagy szervezetet egy magasabb szintű növekedés és versenyképesség elérése érdekében!

Közös célunk, hogy segítsünk minden iparágban működő vállalkozásnak növekedni, és új megoldásokat elsajátítani időről-időre.

Nézd meg, hogyan lehet vállalkozásod AI Ready a GINOP Plusz 3.2.1 Pályázat segítségével! 

Együttműködő partnereink

Microsoft logó
Magyar Projektmenedzsment Szövetség logó
TD SYNNEX logó
Óbudai Egyetem logó
IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. logó
Modern Vállalkozésok Programja logó
Referenciáinkból

Brite-Sol Kft.

Castrum Sec Kft.

Civita Food Kft.

Csiha Elektronikai és Szoftverfejlesztő Kft.

Faguss Kft.

Foltin Globe Kft.

Ho-Ra Kft.

Ipoly Erdő Zrt.

Kiss Épületgépész Kft

Ledfak Kft.

M.L.S. Magyarország Kft.

Meló-Diák Taneszközcentrum Kft.

Metz Connect Hungary Kft.

MRC-Radiológia Kft.

Nett festékház Kft.

Optic World Kft.

Opus Metal's Kft.

Pellio & Ceva Architektor Kft.

Pharmatechszer Kft.

Plusz Építő Kft

Rehab-Észak Kft.

Sanitaria Kft.

Special Effects ltd

Steel Manufacturing Kft.

Szügy Önkormányzat

Tiger Tools Kft.

Tracon Budapest Kft.

TRXCom Kft.

...

ÜGYFÉL
0
MUNKAÁLLOMÁS
0
System 32 Microsoft Solutions Partner Modern Work tanusítvány

Segíthetünk?

Kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy illetékes szakértő, tanácsadó kollégáink választ adhassanak kérdéseidre és segítsenek az eligazodásban.