A M365 és a biztonság

A mai digitális világban, mikor a munkavállalók sokszor rugalmasan, különböző eszközökről és helyszínekről végzik mindennapi munkájukat, ráadásul egyre több feladat és munkafolyamat átkerül a digitális térbe, a vállalati adatok mennyisége robbanásszerűen megnövekszik.

Mindezek miatt a cégek informatikai részlegének exponenciálisan növekvő információmennyiség biztonságáról kell gondoskodnia.

A helyzetet az sem könnyíti meg, hogy ahogyan az adatmennyiség, úgy a fenyegetések száma is egyre növekszik, a támadások és internetes vírusok pedig egyre kifinomultabbak.

Egy szervezet védelme csak annyira erős, amennyire annak leggyengébb pontja. Kizárólag átfogó biztonság teljesülése esetén beszélhetünk a vállalat és annak adatainak biztonságáról.

A Microsoft 365 olyan teljeskörű, integrált megoldást kínál az adatbiztonságra, amely átfogó védelmet biztosít a felhasználók, az adatok és az infrastruktúra számára egyaránt.

 

Az M365 biztonsági funkciói

Eszközök teljeskörű védelme
Szabályozhatja, hogy mely eszközök és felhasználók férhetnek hozzá az üzleti információkhoz.
Az adatok védelmére biztonsági házirendeket hozhat létre az eszközökön.
Az elveszett vagy ellopott eszközökről az üzleti adatok egyszerűen törölhetők.

Adatok teljeskörű védelme
Titkosításokat állíthat be az érzékeny e-mailekre és azok tartalmaira.
Blokkolást állíthat be bizonyos érzékeny adatokra, így például személyes adatok, vagy hitelkártyaszámok megosztására.
Korlátozhatja az üzleti információk másolását és mentését.

Fejlett antivírus
Automatikusan kivédheti az eszközöket érő rosszindulatú szoftverek támadását, miközben mindig átlátható képet kap az aktív fenyegetésekről.

Hatékony védekezés a támadások ellen
Hatékonyan védekezhet a nem biztonságos mellékletek, a gyanús linkek, az adathakászat és a zsarolóprogramokkal szemben. (Akár többfaktoros hitelesítést alkalmazva.)

Biztonságos hozzáférés, akár távolról is
Lehetővé teheti az alkalmazottak számára, hogy fizikai helyüktől függetlenül, mindig biztonságosan hozzáférhessenek az üzleti alkalmazásokhoz.
Biztosíthatja a megfelelő hozzáféréseket a megfelelő embereknek, miközben a rosszindulatú hackereket távol tartja üzleti adataitól.
Ezzel biztonságossá téve a távoli munkavégzést.

Az M365 biztonság előnyei:

A Microsoft világviszonylatban napjaink egyik legnagyobb biztonsági szolgáltatója. Sikerét folyamatos kutatásainak és fejlesztéseinek köszönheti, melyekre évente több mint egymilliárd dollárt fektet be.
Ennek köszönhetően kiemelkedő szolgáltatásokat kínál az adatok védelmében.

 •  Fenyegetések felderítésére
  A Microsoft birtokában van a világ egyik legnagyobb fenyegetésekkel kapcsolatos adatbázisa. A rendszer hozzáfér a kiberfenyegetések ellen harcolóktól származó információkhoz, amelyet felhasználva mindig naprakész és átfogó képpel rendelkezik az egész világ kártevőrendjeiről. Így a legkifinomultabb és legfrissebb vírusokkal szemben is mindig naprakész.

   

 • AI-alapú működés
  A rendszerben működő mesterséges intelligencia folyamatos tanulással, egyszerre több milliárd adatjelet elemezve kiemelkedően magas fokú védelem biztosítására képes.

   

 • Gyors reakció, azonnali beavatkozás
  A mesterséges intelligenciának és az automatizmusoknak köszönhetően gyorsan észlelheti a veszélyforrásokat és hatékonyan, akár azonnal reagálhat rájuk, megerősítve biztonsági állapotát.

   

 • Szakértői csapat
  A biztonsági szolgáltatások magas szintű működését kiberbiztonsági szakértők támogatják.

   

 • Vállalati szintű működés 
  Cégmérettől függetlenül Ön ugyanazt a biztonsági technológiát tudhatja magáénak, amelyet a világ legnagyobb vállalatai számára fejlesztettek ki.

   

 • Ipari és kormányzati előírásoknak történő megfelelés
  A Microsoft adatkezelése maximálisan betartja a különböző harmadik felektől származó szabványokat, mint például: GDPR, ISO 27001, WU Model Clauses, HIPAA, FedRamp.

   

 • Gazdaságos működés, kiterjeszthető védelem
  Az integrációnak köszönhetően könnyedén kiterjesztheti a M365 nyújtotta védelmet harmadik féltől származó applikációkra is.

   

 • Felszabadult erőforrások
  A rendszernek köszönhetően felszabadult erősorrásokat a vállalkozás építésére, fejlesztésére fordíthatja.

 

A Microsoft 365 biztonsági eszközei az innovatív megoldásoknak köszönhetően olyan értéket visznek a cégébe, mely egyéb eszközökkel csak hosszú évek alatt valósulhatna meg.

 

Gyakran ismételt kérdések

A felhő technológia nem azt jelenti, hogy a dokumentumok kizárólag a felhőben lesznek tárolva, pusztán ott lesz az elsődleges, fő példány. A felhőben tárolt dokumentumait ugyanúgy szerkesztheti a számítógépéről, akár offline, internet hozzáférés nélkül is. Majd, mikor újra csatlakozik az internetre, a dokumentum a háttérben szinkronizálja magát a felhőben tárolt verzióval.

Ilyen esetben sincs semmi probléma. A legközelebbi biztonságos internetkapcsolat alkalmával a rendszer összefésüli és frissíti a dokumentumváltozatokat. Abban az esetben, ha ütközést találfigyelmezteti a dokumentum szerkesztőit és kérihogy döntsék el, a verziók közül melyik legyen a végleges.

Nem. Adatai, dokumentumai hozzáféréseit rugalmasan rudja szabályozni felhasználókra és eszközökre egyaránt. Így adataihoz csak azon munkatársak és ügyfelek fognak hozzáférni, akiknek azokhoz tudatosan hozzáférést biztosít. Az adatok a Microsoft adatközpontjaiban titkosítva kerülnek megőrzésre, illetéktelenek nem férnek hozzá.

Az értékes céges információkra, adatokra, sablonokra titkosítások állíthatók be, melyek megakadályozzák, hogy az adott dokumentumokat illetéktelenek cégen kívüli gépeken nyissanak meg.
Ezen felül, amennyiben a munkatárs saját eszközeiről használta a céges programokat, a rendszergazda anélkül, hogy az adott készülékhez hozzáférne, törölni tudja készülékről az érzékeny adatokat.

Igen, a M365 kiemelt figyelmet szentel az ipari és kormányzati előírásoknak történő megfelelésnek. Így maximálisan megfelel a GDPR előírásoknak is.

A céges adatok és eszközök ilyen helyzetekben is biztonságban vannak. A rendszer magas fokon védi a felhasználókat, ha fertőzött, gyanús e-mail érkezik a mesterséges intelligencia azonnal figyelmeztet és segít biztonságban tartani az adatokat. (Szükség esetén például blokkolja a fertőzött weboldalt, vagy gátolja az e-mail megnyitását.)

A céges M365 fiókkal ellátott telefonokon, laptopokon és tableteken olyan biztonsági védelem is aktiválható, amely érzékeli, hogy a felhasználó a cégen és otthonán kívüli, egyéb helyszínről csatlakozik az internetre. Ilyen esetben a rendszer extra biztonsági belépést, hitelesítést kér a belépés előtt.
A szokatlan belépési helyszínről, a gyanús bejelentkezési kísérletekről a biztonsági rendszergazda azonnali értesítést kap, melyet a központból akár le is tilthat, így fokozva az adatok biztánságát a legkülönfélébb szituációkban is.

 

További kérdései lennének a M365 biztonsági szolgáltatásairól? 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kövessen minket facebookon!

Facebook Pagelike Widget
TOP Call Now Button