System32 IFKA

Mi az IFKA minősítés lényege, miért jó minősített szállítóval dolgozni? 

Ha egy vállalkozás „minősített szakértőként” szerepel a vali.hu oldalon, az azt jelenti, hogy az adott vállalkozás vagy személy megfelelt bizonyos előre meghatározott kritériumoknak és követelményeknek, amelyeket az IFKA (Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.) és a VALI platform állított fel. 

Ez a minősítés általában a következőket jelenti:  

 • Szakmai kompetencia: A minősített szakértőnek rendelkeznie kell a megfelelő szakmai tudással és tapasztalattal az adott területen. 
 • Megbízhatóság: A szakértőnek bizonyítania kell, hogy megbízható és elkötelezett a vállalkozások támogatása iránt. 
 • Előzetes ellenőrzés: A minősítési folyamat során az IFKA és a VALI platform ellenőrzi a szakértő hátterét, referenciáit és korábbi munkáit. 
 • Folyamatos képzés: A minősített szakértőknek rendszeresen részt kell venniük képzéseken és továbbképzéseken, hogy naprakészek maradjanak és megfeleljenek a változó piaci követelményeknek.

A minősített szakértői státusz a vállalkozások számára biztosítja, hogy az adott szakértő vagy vállalkozás megfelel az elvárt szakmai és etikai normáknak, valamint hogy képesek magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtani. 

Kinek és milyen esetben kell igénybe venni minősített szolgáltatókat? 

A minősített szolgáltatók igénybevételének szükségessége általában a következő esetekben merül fel: 

 1. Támogatási programok: Sok állami vagy EU-s támogatási program előírja, hogy a pályázó vállalkozások csak minősített szolgáltatókat vehessenek igénybe a projekt megvalósítása során. Ez biztosítja, hogy a támogatásokat hatékonyan és szakszerűen használják fel.
 2. Tanácsadás és képzés: Amikor egy vállalkozás állami támogatásból finanszírozott tanácsadást vagy képzést vesz igénybe, gyakran előírás, hogy csak minősített szolgáltatókat vehessenek igénybe.
 3. Technológiai és innovációs projektek: Bizonyos technológiai vagy innovációs projektek esetében, ahol magas a kockázat vagy speciális szakértelmet igényel a projekt, előírás lehet a minősített szolgáltatók igénybevétele.
 4. Audit és ellenőrzés: Amikor egy vállalkozásnak külső auditra vagy ellenőrzésre van szüksége, különösen ha ez állami támogatások felhasználásával kapcsolatos, gyakran előírás a minősített szolgáltatók igénybevétele.
 5. Infrastrukturális vagy beruházási projektek: Nagyobb infrastrukturális vagy beruházási projektek esetében, ahol a beruházások összege magas és a projekt komplexitása is nagy, előírás lehet a minősített szolgáltatók igénybevétele.

A minősített szolgáltatók igénybevételének előírása általában annak biztosítására szolgál, hogy a vállalkozások magas színvonalú, szakszerű és megbízható szolgáltatásokat kapjanak.

A System32 minősített IFKA, Vali.hu Magyar Multi Program beszállító lett!

System32 minősített-IFKA beszállitó

Milyen témákban nyújthatnak támogatást a minősített szakértők 

A pontos kategóriák változhatnak az idők folyamán és a platform aktuális kínálatától függően, de általánosságban a minősített szakértők a következő területeken tudnak segíteni. 

Műszaki-, termék és szolgáltatásfejlesztés, melynek részei:

 • Ipar 4.0 rendszerek, Gyártásoptimalizálás, intelligens termelésirányítás.
 • Logisztikai folyamatok optimalizálása.
 • Formatervezéssel, termék designnal, szellemi tulajdonvédelemmel, szabadalmaztatással kapcsolatos tanácsadás.
 • Minőség, környezet munkavédelem adatbiztonság és egyéb irányítási rendszerek, Információbiztonsági, adatvédelmi, kiberbiztonsági tanácsadás.

Márka és arculat építés: 

 • Marketing tanácsadás és márkaépítés, Arculati és grafikai tervezés, kommunikációs terv elkészítése.  
 • Ügyfélkapcsolati (CRM rendszer) bevezetés, Vásárlásösztönzési, felhasználói élmény növelő eszközök, értékelés és tervezés.  

Stratégiai és vállalati pénzügyi tanácsadás: 

 • Stratégiai és üzleti tervezés, Vállalati pénzügyi tanácsadás.
 • Projekt finanszírozási és projektmenedzsment fejlesztés. 

Szervezet-, folyamat és menedzsmentfejlesztés: 

 • Szervezeti struktúra és működési folyamat optimalizálás. 
 • A szervezet digitalis transzformációjának elősegítésével kapcsolatos tanácsadás. 
 • Vezetői és menedzsment tanácsadás és fejlesztés, illetve munkavállalói képzési és értékelési rendszerek kialakítása. 

Környezetközpontú és energiahatékony vállalati működés fejlesztés tanácsadás: 

 • Zöld fenttartható finanszírozás és tanácsadás, körforgásos gazdasági üzleti modellek kialakítása.
 • Zöld és fenntartható vállalati folyamatok és működés kialakítása, karbonlábnyom csökkentése, ökotudatosság fejlesztése 

Milyen pályázatokban lehet igénybe venni a tanácsadást?

Az IFKA érintettségű pályázatok listája folyamatosan változik azok aktuális állapotától függően. Néhány példa a korábbi pályázatokból: 

 • IFKA Tanácsadási Voucher Programja – Minősített szakértői tanácsadás a Közép-magyarországi régió mikro-, kis- és középvállalkozásai számára, vissza nem térítendő támogatással.
 • GINOP_PLUSZ-1.2.1-21 – A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása
 • GINOP_PLUSZ-1.2.3-21 – A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban
 • GINOP_PLUSZ-1.1.2-21 – Magyar multi program – a kiemelkedő teljesítményű, valamint jelentős növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása
 • Modern Gyárak Éjszakája
 • GINOP 1.2.11-20 – Zöld Nemzeti Bajnokok
 • GINOP-1.2.9-20 – Hátrányos helyzetű településeken működő mikro-és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása
 • GINOP 1.2.14-20 – Divat és Dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása
 • GINOP-1.2.13-20 Az egyszer használatos és egyéb műanyagtermékek forgalomba hozatalának korlátozásával érintett, valamint az ezeket helyettesítő termékek gyártásával foglalkozó vállalkozások technológiaváltásának és kapacitásbővítésének támogatása
 • A GINOP-1.2.9-20 „Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása” 

A szervezet digitális transzformációjának elősegítésével kapcsolatos tanácsadás témában, GINOP Plusz 1.2.1-21 és GINOP Plusz 1.2.3-21 pályázatban a System32 hivatalos IFKA beszállító lett. Kérdésed van a GINOP pályázatokkal kapcsolatban? Írj üzentet és szívesen válaszolunk rá!

Mit kell tudni az IFKA-ról mint szervezetről 

Az IFKA (Innovációs és Technológiai Minisztérium) egy magyarországi szervezet, amely a hazai vállalkozások versenyképességének növelését tűzte ki célul. Az IFKA számos okból lehet hasznos a magyar vállalkozások számára.

Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. (röviden: IFKA) 1990 óta van jelen hazánk gazdasági, fejlesztési, kutatási és innovációs közéletében. Az IFKA azzal segíti a magyar vállalkozásokat, hogy erőforrásokhoz, információkhoz és kapcsolatokhoz jussanak, amelyek növelik versenyképességüket és elősegítik növekedésüket. 

Az IFKA kezelésébe tartozik többek között a „GINOP-1.1.4-16 Magyar Multi Program I. – A kiemelt növekedési potenciállal bíró kis- és középvállalkozások azonosítása, felmérése, motiválása, fejlesztési igényeik meghatározása” című kiemelt projekt, mely keretében azonosított hazai, konvergencia régióban székhellyel vagy telephellyel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztését segíti egyedülálló, minősített szakértői adatbázis segítségével.  

Zöld Nemzeti Bajnokok program célja, a nagy növekedési potenciállal rendelkező, a zöldgazdasághoz és iparhoz kapcsolódó feldolgozóipari vállalkozások technológiaváltást segítő fejlesztéseinek támogatása. Az egyre inkább erősödő zöldgazdaságba szükséges az eddigieknél nagyobb mértékű bekapcsolódása a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak. 

Az IFKA a lebonyolítója a Modern Mintaüzem Program I. (korábban: Ipar 4.0 Mintagyárak) kiemelt projektnek, melynek kitűzött célja volt, hogy közelebb hozza a konvergencia régióban működő kkv-k számára az ipar 4.0 kínálta lehetőségeket, felvezesse őket a fejlődési útjára. 

Az IFKA továbbá kialakítója és kezelője a Vállalkozói Információ portálnak. A Vállalkozói Információ (VALI) honlap célja a vállalkozások gyors, hiteles és közérthető tájékoztatása személyre szabottan. Az oldal a következő témák köré épül: elérhető pályázatok, állami támogatások, hitelek, képzési lehetőségek és szakértői szolgáltatások, hírek. 

Mi az a Vali.hu és mikor használjuk? 

A „vali.hu” az IFKA által üzemeltetett weboldal, amely a Vállalkozásfejlesztési Információs Rendszer (VALI) platformja. A VALI célja, hogy segítse a magyar vállalkozásokat a fejlődésben és a versenyképesség növelésében azáltal, hogy hozzáférést biztosít különböző vállalkozásfejlesztési információkhoz, eszközökhöz és szolgáltatásokhoz. 

A VALI platformon keresztül a vállalkozások tájékozódhatnak különböző támogatási lehetőségekről, képzésekről, eseményekről és egyéb vállalkozásfejlesztési lehetőségekről. Emellett a rendszer lehetőséget biztosít a vállalkozások számára, hogy kapcsolatba lépjenek szakértőkkel, tanácsadókkal és más vállalkozásokkal, valamint hogy részt vegyenek közösségi fórumokon és hálózatépítő eseményeken. 

Összességében a VALI egy olyan eszköz, amely támogatja a magyar vállalkozásokat abban, hogy növeljék versenyképességüket és fejlődjenek a változó piaci környezetben. 

Források: 
https://vali.hu/impressum
https://ifka.hu/hu/page/about-us
https://vali.ifka.hu/hu/experts/item/4768


Szeretnél többet megtudni a GINOP-ról vagy az IFKA-ról?

Kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy illetékes szakértő, tanácsadó kollégáink választ adhassanak kérdéseidre és segítsenek az eligazodásban.

Együttműködő partnereink

Microsoft logó
Magyar Projektmenedzsment Szövetség logó
TD SYNNEX logó
Óbudai Egyetem logó
IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. logó
Modern Vállalkozésok Programja logó
Referenciáinkból

Brite-Sol Kft.

Castrum Sec Kft.

Civita Food Kft.

Csiha Elektronikai és Szoftverfejlesztő Kft.

Faguss Kft.

Foltin Globe Kft.

Ho-Ra Kft.

Ipoly Erdő Zrt.

Kiss Épületgépész Kft

Ledfak Kft.

M.L.S. Magyarország Kft.

Meló-Diák Taneszközcentrum Kft.

Metz Connect Hungary Kft.

MRC-Radiológia Kft.

Nett festékház Kft.

Optic World Kft.

Opus Metal's Kft.

Pellio & Ceva Architektor Kft.

Pharmatechszer Kft.

Plusz Építő Kft

Rehab-Észak Kft.

Sanitaria Kft.

Special Effects ltd

Steel Manufacturing Kft.

Szügy Önkormányzat

Tiger Tools Kft.

Tracon Budapest Kft.

TRXCom Kft.

...

ÜGYFÉL
0
MUNKAÁLLOMÁS
0
System 32 Microsoft Solutions Partner Modern Work tanusítvány

Segíthetünk?

Kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy illetékes szakértő, tanácsadó kollégáink választ adhassanak kérdéseidre és segítsenek az eligazodásban.