Microsoft Teams webinárium Vol.5. – Feladat? Menedzsment - S32

Microsoft Teams webinárium Vol.5. – Feladat? Menedzsment 

Napi szinten a Teamsben éljük az életünket, ennek kapcsán sokszor merül fel az igény, hogy hogyan lehetne a legtöbb dolgot egy felületen intézni, anélkül, hogy a különböző alkalmazások között folyamatosan kattintgatni kellene.

Az irodai és a távoli munkavégzés során a felgyűlemlett feladatok menedzselése gyakran jelent nehézséget. Ez az egyéni feladatokra és a csapat feladatokra is egyaránt igaz.

Az irodában, jelenléti munka esetén az emberek közötti személyes kommunikáció sokszor megoldást jelenthet (pl.: egy gyors megbeszélés, vagy  három mondat váltása a folyosón, esetleg a kávé mellett), távoli vagy hibrid munkavégzés esetében azonban nehézkessé válik a dolog. Az email folyamban, a telefonon kiosztott feladatok hamar és könnyen követhetetlenné válnal.

Webináriumunk során arra kerestük a megoldást, hogy ezt a problémát hogyan lehet a lehető leghatékonyabban megoldani a Teams segítségével.  

Májusban ezért webinárium-sorozatunk keretében a feladatmenedzsment témáját vettük elő. Bár a feladatmenedzsment önmagában egy összetett téma, bemutattuk, hogy érdemes benne elmélyedni, akár egyéni, akár szervezeti szinten is, mert nagy segítséget jelenthet a mindennapi munkavégzésben, feladatszervezésben. 

Az agilis munkavégzés térhódításával nem csak a hagyományos kihívásokkal találkozunk ezen a területen, hanem új típusú dilemmák bukkannak fel, amelyekre meg kell találnunk a válaszokat.

  • Milyen módszertanokat használjunk a feladatmenedzsment során?
  • Mely eszközök támogathatják a munkánk hatékonyságát?
  • Ha rátaláltunk a megfelelő applikációkra, azok vajon hogyan integrálhatók a Teamsbe?
  • Hogyan kell őket egyáltalán használni?

A webinárium során többek között ezekre a kérdésekre hoztunk gyors és praktikus megoldásokat! 

Szlezák Péter PMP, PMI-PBA IT üzleti tanácsadó vezetésével 2021. május 6-án csütörtökön megtartottuk ötödik webinárunkat.  

A webinárium témája a fentieknek megfelelően a feladatkezelési lehetőségek a Microsoft Teamsben volt. Ennek során érintőlegesen bemutattuk a legalapvetőbb feladatkezelési módszertanokat (agilis vs vízesés, kanban vs scrum, projekt vs napi feladatok) az egyes hasznos, feladatkezelő appokat, és azt is, hogy melyik mire jó. Így bemutattuk a Microsoft saját, Teamsbe integrált feladatkezelő programját a Plannert, valamint az Atlassian két feladatkezelő programját a Trellot és a Jirát. A két Atlassian program, a Trello és a Jira szintén együttműködnek a Teamsel, mindkettőnek van a Teamsen belül saját applikációja.  

 

A feladatmenedzsment ugyanakkor egy – webinárum keretein messze túlmutató - összetett téma, ezért a témában a továbbiakban már képzést is tartunk, interaktív workshop formájában, melynek részleteiről itt olvashat bővebben

Képzésünk során a résztvevők betekintést nyerhetnek a feladatkezelés rejtelmeibe (projekt, vagy akár egyéni napi feladatok), megismerkedhetnek népszerű technikákkal, módszertanokkal, megtanulhatják, hogy ezeket a digitális térben hogyan érdemes alkalmazni.  

A workshopon a résztvevők hasznos, a napi munkavégzés során is jól alkalmazható tudást és ötleteket kapnak, amelyekkel sikeresebben kezelhetik jövőbeli feladataikat, projektjeiket.  

Amennyiben szívesen venne részt távoli feladatkezelés témájú képzésünkön, jelezze felénk ezen az oldalon

TOP