Microsoft Teams webinárium Vol.5. – Feladat? Menedzsment 

Napi szinten a Teamsben éljük az életünket, ennek kapcsán sokszor merül fel az igény, hogy hogyan lehetne a legtöbb dolgot egy felületen intézni, anélkül, hogy a különböző alkalmazások között folyamatosan kattintgatni kellene.

Az irodai és a távoli munkavégzés során a felgyűlemlett feladatok menedzselése gyakran jelent nehézséget. Ez az egyéni feladatokra és a csapat feladatokra is egyaránt igaz.

Az irodában, jelenléti munka esetén az emberek közötti személyes kommunikáció sokszor megoldást jelenthet (pl.: egy gyors megbeszélés, vagy  három mondat váltása a folyosón, esetleg a kávé mellett), távoli vagy hibrid munkavégzés esetében azonban nehézkessé válik a dolog. Az email folyamban, a telefonon kiosztott feladatok hamar és könnyen követhetetlenné válnal.

Webináriumunk során arra kerestük a megoldást, hogy ezt a problémát hogyan lehet a lehető leghatékonyabban megoldani a Teams segítségével.  

Májusban ezért webinárium-sorozatunk keretében a feladatmenedzsment témáját vettük elő. Bár a feladatmenedzsment önmagában egy összetett téma, bemutattuk, hogy érdemes benne elmélyedni, akár egyéni, akár szervezeti szinten is, mert nagy segítséget jelenthet a mindennapi munkavégzésben, feladatszervezésben. 

feladatmenedzsment

Az agilis munkavégzés térhódításával nem csak a hagyományos kihívásokkal találkozunk ezen a területen, hanem új típusú dilemmák bukkannak fel, amelyekre meg kell találnunk a válaszokat.

  • Milyen módszertanokat használjunk a feladatmenedzsment során?
  • Mely eszközök támogathatják a munkánk hatékonyságát?
  • Ha rátaláltunk a megfelelő applikációkra, azok vajon hogyan integrálhatók a Teamsbe?
  • Hogyan kell őket egyáltalán használni?

A webinárium során többek között ezekre a kérdésekre hoztunk gyors és praktikus megoldásokat! 

Szlezák Péter PMP, PMI-PBA IT üzleti tanácsadó vezetésével 2021. május 6-án csütörtökön megtartottuk ötödik webinárunkat.  

A webinárium témája a fentieknek megfelelően a feladatkezelési lehetőségek a Microsoft Teamsben volt. Ennek során érintőlegesen bemutattuk a legalapvetőbb feladatkezelési módszertanokat (agilis vs vízesés, kanban vs scrum, projekt vs napi feladatok) az egyes hasznos, feladatkezelő appokat, és azt is, hogy melyik mire jó. Így bemutattuk a Microsoft saját, Teamsbe integrált feladatkezelő programját a Plannert, valamint az Atlassian két feladatkezelő programját a Trellot és a Jirát. A két Atlassian program, a Trello és a Jira szintén együttműködnek a Teamsel, mindkettőnek van a Teamsen belül saját applikációja.  

 

A feladatmenedzsment ugyanakkor egy – webinárum keretein messze túlmutató - összetett téma, ezért a témában a továbbiakban már képzést is tartunk, interaktív workshop formájában, melynek részleteiről itt olvashat bővebben

Képzésünk során a résztvevők betekintést nyerhetnek a feladatkezelés rejtelmeibe (projekt, vagy akár egyéni napi feladatok), megismerkedhetnek népszerű technikákkal, módszertanokkal, megtanulhatják, hogy ezeket a digitális térben hogyan érdemes alkalmazni.  

A workshopon a résztvevők hasznos, a napi munkavégzés során is jól alkalmazható tudást és ötleteket kapnak, amelyekkel sikeresebben kezelhetik jövőbeli feladataikat, projektjeiket.  

Amennyiben szívesen venne részt távoli feladatkezelés témájú képzésünkön, jelezze felénk ezen az oldalon

Kövessen minket facebookon!

Facebook Pagelike Widget
TOP Call Now Button