Hogyan hozhatunk létre zárt értekezletet Microsoft Teamsben?

Hogyan hozhatunk létre zárt értekezletet Microsoft Teamsben?

A meeting zárolásával megakadályozhatod, hogy bárki más becsatlakozzon a megbeszélésre!

Idén április 20-ától az MC251654-es frissítésnek köszönhetően, a hívást, értekezletet szerevezők lehetőséget kaptak arra, hogy priváttá tegyék a meetinget, ezzel teljes kontrollt gyakorolva afelett, hogy ki csatlakozhat a megbeszélésekre és ki nem. A privát meeting létrehozásával megakadályozhatjuk, hogy bárki, beleértve a meghívottakat is, becsatlakozhasson a hívásba.

A megbeszélést, értekezletet a már futó meeting során a Participants menüpontban van lehetőségünk zárolni.

Ábra 1: Így zárolhatunk le egy értekezletet.

A következő ábra mutatja, hogy milyen figyelmeztetést lát a szervező, mielőtt a Teams zárolja az értekezletet.

Amikor egy online értekezlet a zárolással privát módba kerül, a Teams meggátolja, hogy bármely egyéb felhasználó csatlakozni tudjon hozzá (harmadik ábra). A zárolás aktív marad mindaddig, míg a szervező újra meg nem nyitja, vagy el nem hagyja a hívást.


Ábra 3: A csatlakozni próbáló felhasználók ezt az üzenetet látják, mikor egy meeting zárolva, privát módban van.

Mit látnak és mihez férnek hozzá a megbeszélésből kizárt meghívottak?

Annak ellenére, hogy a csatlakozás nem lehetséges, a hívás ideje alatt a meghívottaknak lehetőségünk van hozzáférni a megbeszélés chat ablakához. A hívás végeztével pedig elérhetővé válik számukra a hívás hangfelvétele és szöveges átirata is (amennyiben készült ilyen).

A chat és más funkciók elérésének köszönhetően azok a meghívottak, akiket kizártak a meetingből, továbbra is elérhetik a chatet és láthatják a többi résztvevő bejegyzéseit. Ez a funkció azért lehet hasznos, mert így a szervező a publikus chatben jelezheti a kizárt résztvevőknek, hogy miért zárolta a meetinget (például azért, mert egy résztvevő személyes információkat szeretne közölni a szervezővel, viszont ezeket a hívás más résztvevőjével nem akarja megosztani). A chat használatával a kizárt résztvevők értesítést kaphatnak arról is, ha ismét lehetőségük van csatlakozni a híváshoz.

Az értekezlet zárolásával a szervező jobban kontrollálhatja a megbeszéléseket

A Microsoft folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően, jóval több lehetőség van egy meeting szervezőjének a korábbiakhoz képest. A szervezők folyamatos figyelemmel kísérhetik a híváshoz csatlakozókat és azok tevékenységeit. Sokan talán túlzásnak tartják az ilyen speciális funkciók beiktatását, de a fejlesztők szerint gördülékenyebben és nagyobb biztonsággal folyhat egy fontosabb konzultáció, egy kiélezett tárgyalás vagy egy izgalmakkal teli állásinterjú.

A hívás szervezője kontollálhatja, hogy:

  • Ki csatlakozhat a híváshoz és a résztvevőknek van-e lehetőségük mást is meghívni a megbeszélésre;
  • Ki csatlakozhat a híváshoz automatikusan és kinek kell várakoznia a hívás előszobájában;
  • Ki prezentálhat a meeting során;
  • Lehetősége van elnémítani a résztvevőket és jogot adni kamerás prezentáció bemutatására;
  • Megakadályozni, hogy további résztvevők csatlakozzanak a híváshoz.

A Microsoft az elmúlt időszakban komoly törekvésekkel igyekezett szinte teljesen személyre szabhatóvá tenni a Teamses értekezleteket, egyre több lehetőséget adva a szervezők kezébe. A megannyi beállítási lehetőség közül nem egyszerű mindig a legjobbat választani, ám sok esetben bőven elég, ha tisztában vagyunk néhány alapvető, ám annál praktikusabb funkcióval.

 

TOP