teams

Microsoft Teams – egy közös platform a cég valamennyi dolgozója számára

Azokban az iparágakban, melyekben nagy az első vonalbeli munkaerő aránya, az esetek többségében komoly kihívást jelent az irodai és a fizikai dolgozók kapcsolattartása.

A Microsoft Teams egyetlen közösen használható platformon könnyíti meg a kollégák együttműködését.

Hogy a gyakorlatban miként valósulhat ez meg?

Vessünk egy pillantást arra, hogy egy ruházati kiskereskedelmi vállalat, miként tudja optimalizálni működését a Microsoft Teams segítségével.

Adott egy kiskereskedelmi ruházati lánc, melynek valamennyi munkatársa, pozíciótól függetlenül rendelkezik Microsoft Teams fiókkal.

A vezetés és a Teams

A vezetés felfigyel rá, hogy gyermek ruhákból a raktárban hatalmas árukészlet halmozódott fel, ezért a vezetői Teams csatornában felkéri az üzlet székhelyén dolgozó értékesítési menedzsert, hogy vizsgálja felül a raktárkészletet és teremtsen helyet az új árukészlet számára.

A menedzser és a Teams

menedzser értesítést helyez ki a Teamsben, melyről az üzletlánc valamennyi üzletének vezetője értesítést kap. Az értesítésben tanácsot kér: az üzletvezetők milyen praktikákkal értek el jó teljesítményeket a gyermekruhák értékesítése során? A beérkező válaszok között kincsre lel, mikor az egyik üzletvezető remek eladásokról számol be a kirakat gyermek próbababákkal történt frissítése során. A menedzser az új információ alapján Teams-ben tárolt jelentéseket böngészve kiszűri az üzletlánc legjobban teljesítő üzleteit, majd megnézi, azok jelenleg milyen kirakatokkal üzemelnek.
A megfigyelések során rájön, hogy a legjobban teljesítő üzlet kirakatát frissíteni kell a gyermek próbababákkal, rajtuk a készleten felhalmozódott ruhákkal.

A menedzser a kirakat frissítésének feladatát felviszi Teams felületére becsatolt To Do, vagy Planner alkalmazásba, jelöli a feladat prioritását és hozzá rendeli az adott, legnagyobb forgalmú üzlet vezetőjét. Az üzletvezető a feladatról azonnali értesítést kap.

A feladatot olvasva az üzletvezető konstatálja, hogy a próbababák cseréje megzavarhatja az üzlet szokásos működését, ezért a Teamsben elérhető műszakbeosztást kezelő (Shift) alkalmazásban egy jegyzetet közzétéve tájékoztatja az egész csapatot (az üzlet dolgozóit) a feladatról, a próbababák cseréjéről.
Ezt követően még mindig a Teams felületén maradva ellenőrzi a munkabeosztást, és célzott üzenetben a feladathoz rendeli az egyik aznapra beosztott eladó munkatársat.

A kollégák és a Teams

Az eladó kolléga azonnal értesül róla, hogy műszakjához feladatot csatoltak és látja, hogy frissíteni kell a kirakatot a gyermek próbababákkal. Hogy a feladatot gördülékenyen véghezvigye, a Teams Walkie Talkie / adó-vevő funkcióját használva rögtön kapcsolatba is lép kollégáival, pillanatok alatt ellenőrzik a leltárt és a próbababák cseréjét.
Miután a feladat elvégzésre került, a felelős eladó lefényképezi az új kirakatot és csatolja a hozzá rendert feladathoz, frissítve annak státuszát.

Az üzletvezető azonnal értesül a feladat elvégzéséről, egy kattintással módosítja a rá kiosztott feladat státuszát, amiről a fizikailag távoli székehelyen dolgozó menedzser kolléga azonnal értesül, még akkor is, ha épp irodán kívül tartózkodik, hiszen neki laptopján és mobiltelefonján is fut az alkalmazás.

A csapatmunka egymástól távol dolgozó kollégák között is gördülékenyen ment végbe. A feladatot kiosztó vezető pedig folyamatosan, transzparensen követni tudta a feladat előrehaladását.

A Microsoft Teams segítségével az egész szervezet kapcsolatban lehet egyetlen platformon, az üzleti folyamatok optimalizálása érdekében, minden nap üzleti értéket teremtve.

Együttműködő partnereink

Microsoft logó
Magyar Projektmenedzsment Szövetség logó
TD SYNNEX logó
Óbudai Egyetem logó
IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. logó
Modern Vállalkozésok Programja logó
Referenciáinkból

Brite-Sol Kft.

Castrum Sec Kft.

Civita Food Kft.

Csiha Elektronikai és Szoftverfejlesztő Kft.

Faguss Kft.

Foltin Globe Kft.

Ho-Ra Kft.

Ipoly Erdő Zrt.

Kiss Épületgépész Kft

Ledfak Kft.

M.L.S. Magyarország Kft.

Meló-Diák Taneszközcentrum Kft.

Metz Connect Hungary Kft.

MRC-Radiológia Kft.

Nett festékház Kft.

Optic World Kft.

Opus Metal's Kft.

Pellio & Ceva Architektor Kft.

Pharmatechszer Kft.

Plusz Építő Kft

Rehab-Észak Kft.

Sanitaria Kft.

Special Effects ltd

Steel Manufacturing Kft.

Szügy Önkormányzat

Tiger Tools Kft.

Tracon Budapest Kft.

TRXCom Kft.

...

ÜGYFÉL
0
MUNKAÁLLOMÁS
0
System 32 Microsoft Solutions Partner Modern Work tanusítvány

Segíthetünk?

Kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy illetékes szakértő, tanácsadó kollégáink választ adhassanak kérdéseidre és segítsenek az eligazodásban.