Microsoft 365 bevezetése cégvezetőként

Microsoft 365 bevezetés tapasztalatok cégvezetőként

Amikor először merült fel a Microsoft 365 bevezetése a cégemnél, nem vártam, hogy minden simán fog menni. És valóban, nem is így történt. A kezdeti ellenállás, különösen a technológiával kevésbé barátkozó kollégák részéről, komoly kihívást jelentett. Az újdonságra való átállás mindig macerás, de a kommunikáció és a fokozatos oktatás végül többé-kevésbé segített legyűrni az akadályokat. 

Együttműködés Új Szintje – Microsoft Teams

A Teams bevezetése talán a leglátványosabb változás volt. Az azonnali üzenetküldés, videóhívások, és dokumentum-megosztás funkciói kifejezetten jól jöttek amikor például egy váratlan ügyféligény miatt teljesen át kell alakítani az elkészült ajánlatot, Az, hogy ezt távolról, több különböző helyszínről is meg tudjuk tenni, igazi game-changer volt. A csapatok közötti kommunikáció, ami korábban e-mail lavinába fulladt, most egyszerű, gyors és hatékony lett. Egy projekt, ami korábban hetekig elhúzódott volna, most pár nap alatt, zökkenőmentesen lezajlik. 

Döntéshozatal Javítása – Power BI

A Power BI használata szintén szembeötlő előrelépést jelentett. A valós idejű adatelemzés és jelentéskészítés révén sokkal gyorsabban tudtunk reagálni a piaci változásokra. Egy alkalommal például, a trendelemzések alapján döntöttünk egy új termékfejlesztési irány mellett, ami jelentős versenyelőnyt biztosított a cége számára. 

Rugalmasság és Mobilitás – Ondrive és Sharepoint Online

A OneDrive és SharePoint Online integrációja növelte a munkavégzés rugalmasságát. Munkatársaim képesek lettek arra, hogy távolról dolgozzanak, ami különösen a pandémia alatt vált kritikus fontosságúvá. A OneDrive és SharePoint bevezetése óta a dokumentumkezelés sokkal egyszerűbb. Nem kell többé pendrive-okkal hordozni a fájlokat, vagy aggódni amiatt, hogy valaki otthon felejtette a projekt legfrissebb változatát. Minden elérhető online, ami rendkívül megkönnyítette a távmunkát és a projektek menedzselését. 

Biztonság – Komoly Ügy

A biztonság terén is jelentős előrelépést tettünk a Microsoft 365-tel. A többszintű hitelesítés, adatvesztés-megelőzés és az adatok titkosítása mind hozzájárul a biztonsági kockázatok csökkentéséhez. Ez a magas szintű adatvédelem biztosítja vállalata számára a bizalom és jogi megfelelőség alapját. Egy incidens során például észleltünk egy kísérletet az egyik fiók feltörésére, de a rendszer azonnal értesített, és lehetővé tette számunkra, hogy gyorsan cselekedjünk, mielőtt bármilyen kár keletkezhetett volna. 

Kihívások Kezelése

Nem szépítem, az átállás nem volt zökkenőmentes. A legnagyobb akadály a kollégák kezdeti ellenállása volt. Sokak számára nehéz volt elengedni a megszokott munkamódszereket és alkalmazkodni az új rendszerhez. Ezt intenzív képzésekkel és türelemmel sikerült kezelnünk, végül mindenki látta a változás előnyeit. 

Költséghatékonyság Microsoft 365-tel

A költségek szempontjából is pozitívumokat tapasztaltunk. Bár az előfizetés díja eleinte aggodalomra adott okot, hosszú távon a helyszíni infrastruktúra és a karbantartás költségének csökkenése kompenzálta ezt. Ráadásul az, hogy csak a szükséges szolgáltatásokért kell fizetni, jelentős megtakarítást jelentett. 

Összességében a Microsoft 365 bevezetése

A Microsoft 365 bevezetése nélkülözhetetlen lépés volt a cég modernizálása és a munkafolyamatok optimalizálása felé. Bár az elején akadályokba ütköztünk, a végén mindenki értékelni tudta a rendszer által kínált előnyöket. 

Együttműködő partnereink

Microsoft logó
Magyar Projektmenedzsment Szövetség logó
TD SYNNEX logó
Óbudai Egyetem logó
IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. logó
Modern Vállalkozésok Programja logó
Referenciáinkból

Brite-Sol Kft.

Castrum Sec Kft.

Civita Food Kft.

Csiha Elektronikai és Szoftverfejlesztő Kft.

Faguss Kft.

Foltin Globe Kft.

Ho-Ra Kft.

Ipoly Erdő Zrt.

Kiss Épületgépész Kft

Ledfak Kft.

M.L.S. Magyarország Kft.

Meló-Diák Taneszközcentrum Kft.

Metz Connect Hungary Kft.

MRC-Radiológia Kft.

Nett festékház Kft.

Optic World Kft.

Opus Metal's Kft.

Pellio & Ceva Architektor Kft.

Pharmatechszer Kft.

Plusz Építő Kft

Rehab-Észak Kft.

Sanitaria Kft.

Special Effects ltd

Steel Manufacturing Kft.

Szügy Önkormányzat

Tiger Tools Kft.

Tracon Budapest Kft.

TRXCom Kft.

...

ÜGYFÉL
0
MUNKAÁLLOMÁS
0
System 32 Microsoft Solutions Partner Modern Work tanusítvány

Segíthetünk?

Kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy illetékes szakértő, tanácsadó kollégáink választ adhassanak kérdéseidre és segítsenek az eligazodásban.