Microsoft 365 ISO 9001 ISO 27001

Microsoft 365 felhős megoldások és ISO szabvány megfelelések

A Microsoft 365 és Azure felhős megoldások alkalmazása jelentős előnyöket kínálhat az ISO 27001 (információbiztonság) és ISO 9001 (minőségirányítási rendszerek) szabványoknak való megfelelés során, különösen ha nem szeretnétek fejleszteni a lokális infrastruktúrát. Az alábbiakban néhány kulcsfontosságú előnyt sorolunk fel:

Költséghatékonyság és rugalmasság

Nincs szükség jelentős előzetes beruházásra: A felhőalapú szolgáltatások használatával elkerülhető a drága hardverek és szoftverek előzetes beszerzése, valamint a helyszíni infrastruktúra fejlesztésének és karbantartásának költségei. 

Skálázhatóság: A Microsoft 365 és Azure szolgáltatások könnyen skálázhatók, így a vállalat igényeihez igazodva növelhető vagy csökkenthető a szolgáltatások szintje, optimalizálva ezzel a költségeket. 

Biztonság és ISO megfelelőség

Beépített biztonsági és megfelelőségi funkciók: Mind a Microsoft 365, mind az Azure számos beépített biztonsági funkcióval rendelkezik, mint például adatveszteség-megelőzés, titkosítás, identitás- és hozzáférés-kezelés, amelyek elősegítik az ISO 27001 biztonsági követelményeinek való megfelelést. 

Megfelelőségi tanúsítványok: A Microsoft felhőszolgáltatásai már rendelkeznek számos iparági és nemzetközi biztonsági és adatvédelmi szabvány tanúsítványával, beleértve az ISO 27001-et és az ISO 9001-et, ami megkönnyíti a vállalatok számára a megfelelőségi auditálásokat.

Folyamatos frissítések és karbantartás

Automatizált frissítések: A Microsoft gondoskodik a rendszer frissítéseiről és karbantartásáról, így a vállalatoknak nem kell saját erőforrásaikat erre fordítaniuk, ami lehetővé teszi, hogy a legújabb biztonsági javításokkal és funkciókkal rendelkezzenek anélkül, hogy növelnék a helyszíni infrastruktúra terheit. 

Rugalmas munkavégzés támogatása

Rugalmas hozzáférés: A felhőszolgáltatások lehetővé teszik a dolgozók számára, biztonságosan hozzáférjenek a vállalati adatokhoz és alkalmazásokhoz, támogatva ezzel a rugalmas munkavégzési modelleket. 

Adatvédelem és adatvisszaállítás

Erős adatvédelmi funkciók: Az Azure és a Microsoft 365 magas szintű adatvédelmet és titkosítást biztosít, valamint fejlett adatvisszaállítási funkciókat kínál katasztrófa esetén, segítve a vállalatokat az adatbiztonsági kockázatok minimalizálásában. 

Egyszerűsített IT-kezelés 

Központosított IT-kezelés: A Microsoft 365 és Azure szolgáltatások lehetővé teszik az IT-erőforrások egyszerűsített kezelését egy központi felületen keresztül. Ez segít csökkenteni az IT-adminisztrációval kapcsolatos bonyolultságot és költségeket, lehetővé téve az IT-csapat számára, hogy a vállalat stratégiai céljaira koncentráljanak. 

Globális elérhetőség és teljesítmény

Nagy rendelkezésre állás és megbízhatóság: A Microsoft globális adatközpontjainak köszönhetően a felhőszolgáltatások nagy rendelkezésre állást és megbízhatóságot kínálnak, ami biztosítja az üzleti folyamatok zavartalan működését. 

Optimalizált teljesítmény: A felhőalapú infrastruktúra dinamikusan alkalmazkodik a vállalat igényeihez, biztosítva az alkalmazások és szolgáltatások optimális teljesítményét a felhasználók számára világszerte. 

Adatmegőrzés és megfelelőségi archiválás

Szabályozott adatmegőrzési politikák: A Microsoft 365 lehetővé teszi az adatmegőrzési szabályzatok testreszabását, támogatva a vállalatokat az ISO 27001 és ISO 9001, valamint más releváns szabványok és jogszabályok által előírt adatmegőrzési követelmények teljesítésében. 

Megfelelőségi archiválás: Az Azure és a Microsoft 365 fejlett archiválási és keresési funkciókat kínál, amelyek megkönnyítik a szükséges információk megtalálását és a szabályozási auditok előírásainak való megfelelést. 

Összefoglalva, a Microsoft 365 és Azure felhőalapú megoldások alkalmazása az ISO 27001 és az ISO 9001 szabványok esetén

A Microsoft 365 és Azure felhőalapú megoldások alkalmazása jelentős előnyöket kínál a lokális infrastruktúra fejlesztésével szemben, különösen az ISO 27001 és ISO 9001 szabványoknak való megfelelés terén. Ezek a megoldások nemcsak költséghatékonyabbá és rugalmasabbá teszik az IT-infrastruktúrát, hanem javítják a biztonsági és megfelelőségi képességeket, támogatják a rugalmas munkavégzést, és egyszerűsítik az IT-kezelést, miközben elősegítik a vállalati növekedést és innovációt. 

Gyere el ingyenes webinárium sorozatunkra, melyen első kézből hallhatod olyan cégvezetők tapasztalatait, akik a közelmúltban vettek részt ISO és NIS2 szabályozás kialakításában, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot és szívesen segítünk!

Együttműködő partnereink

Microsoft logó
Magyar Projektmenedzsment Szövetség logó
TD SYNNEX logó
Óbudai Egyetem logó
IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. logó
Modern Vállalkozésok Programja logó
Referenciáinkból

Brite-Sol Kft.

Castrum Sec Kft.

Civita Food Kft.

Csiha Elektronikai és Szoftverfejlesztő Kft.

Faguss Kft.

Foltin Globe Kft.

Ho-Ra Kft.

Ipoly Erdő Zrt.

Kiss Épületgépész Kft

Ledfak Kft.

M.L.S. Magyarország Kft.

Meló-Diák Taneszközcentrum Kft.

Metz Connect Hungary Kft.

MRC-Radiológia Kft.

Nett festékház Kft.

Optic World Kft.

Opus Metal's Kft.

Pellio & Ceva Architektor Kft.

Pharmatechszer Kft.

Plusz Építő Kft

Rehab-Észak Kft.

Sanitaria Kft.

Special Effects ltd

Steel Manufacturing Kft.

Szügy Önkormányzat

Tiger Tools Kft.

Tracon Budapest Kft.

TRXCom Kft.

...

ÜGYFÉL
0
MUNKAÁLLOMÁS
0
System 32 Microsoft Solutions Partner Modern Work tanusítvány

Segíthetünk?

Kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy illetékes szakértő, tanácsadó kollégáink választ adhassanak kérdéseidre és segítsenek az eligazodásban.